Over ons

oken is onze passie - Cookers zijn onze zaken 

1998: De Zuid-Afrikaanse ondernemer Ken Hall was nauw betrokken bij de ontwikkeling van woningen voor de kansarmen in Zuid-Afrika.

De armoede en ellende, grepen hem enorm aan. Het ergste was het uitbreken van branden, die werden veroorzaakt door het gebruik van onveilige ovens. Honderden huizen en levens stonden op het spel. Vanuit de gedachte hier iets aan te doen ontstond het idee om een veilige, zuinige en duurzame oven te ontwikkelen.

De ontwikkelde oven werd in de jaren daarna zeer populair en won wereldwijd vele prijzen. Door de opgedane ervaring en het combineren van de positieve factoren en verbeteringen die nog mogelijk waren werd de SAfire Cooker geboren.

De SAfire Cooker is ontworpen voor de mondiale markt, waar milieubewust leven is uitgegroeid tot de standaard. SAfire Cookeren is bij uitstek geschikt voor mensen die genieten van de outdoor genoegens van het leven. De SAfire Cooker is hiervoor zeer geschikt door zijn geringe omvang en gewicht.

Enkele innovatieve functies die werden geïntroduceerd zijn o.a extra zuurstof toelatende maatregelen in de constructie die de productie van koolmonoxide sterk verminderen , de damprand en de afsluitclips voor het deksel welke het deksel vastzetten, waardoor deze makkelijk mee te nemen is, en veilig is in het gebruik. e

De standaard meegeleverde Grillplaat is omkeerbaar en transformeert de SAfire Cooker in een koekenpan. Op de zo verkregen bakplaat bakt u moeitelooos uw aardappelen, eieren, groenten,  pizza en brood.

De SAfire Cooker is een van de zuinigste draagbare houtskool ovens. De SAfire Cooker gebruikt slechts 300 gram energie (briketten) en geeft c.a. 1.5-2 uur kook plezier bij temperaturen tot 200 graden Celsius.

Veiligheid werd bij het ontwerp extra belangrijk bevonden. Het lage zwaartepunt maakt het bijna onmogelijk om de oven omver te werpen. De snelstart briket of hete kolen zijn volledig omsloten. Dit voorkomt brandwonden door direct contact en voorkomt rondvliegende vonken door de windafscherming.

De Safire Cooker is zeer gezond in het gebruik. U kunt met weinig tot geen olie of vet bakken en grillen, koken en roken.

Powered By OpenCart
SAfire Friends © 2019